Στις 3 Μαΐου 2023 συγκεντρωθήκαμε η τρίτη τάξη Γ3 του 21 ου Δημοτικού σχολείου και η τρίτη τάξη Γ1 του 11 ου Δημοτικού σχολείου στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας. Ο χώρος είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να υποδεχθεί τους πρωταθλητές και υποψηφίους στο διαγωνισμό Μαθηματικών. Η αγωνία μας ήταν μεγάλη αλλά η χαρά απερίγραπτη. Απέναντί μας έλαμπαν το κύπελλο, τα μετάλλια και τα χαμόγελα των δασκάλων τις εφορευτική επιτροπής. Δίπλα από τα μετάλλια βρίσκονταν οι βεβαιώσεις συμμετοχής με τα ονόματά μας.

Αφού μας εξήγησε η σχολική συντονίστρια τους κανόνες του διαγωνισμού-παιχνιδιού κι αφού λάβαμε τις θέσεις μας στο χώρο, άρχισε ο «βομβαρδισμός» γινομένων της προπαίδειας. Παίζαμε ανά τέσσερις μαθητές . Η συντονίστρια επέλεγε τους μαθητές εναλλάξ μία από το ένα τμήμα και μία από το άλλο. Όλος ο διαγωνισμός έμοιαζε με ένα τεράστιο επιτραπέζιο παιχνίδι, όπου πιόνια ήμασταν εμείς οι ίδιοι ,οι μαθητές. Στημένοι ακίνητοι δίπλα σε κώνους που αποτελούσαν τις κορυφές ενός νοητού τετραγώνου περιμέναμε την εκφώνηση των γινομένων.

Κέρδιζε αυτός/αυτή που έβρισκε πιο γρήγορα τη σωστή λύση. Μεγάλο πρόβλημα αποτελούσε η κατάλυση ενός βασικού κανόνα του σχολείου: το σήκωμα του χεριού για να μιλήσεις ακυρώθηκε!!! Μπορούσαμε επιτέλους να πεταγόμαστε!!! Όποιος ήξερε το αποτέλεσμα φώναζε δυνατά τη λύση. Ο νικητής κάθε εκφώνησης μετακινούνταν προς τον επόμενο κώνο . Εφόσον σε εκείνον τον κώνο υπήρχε μαθητής, τότε αυτός έβγαινε από τον γύρο (τετράγωνο). Η μετακίνηση γινόταν με τη φορά του ρολογιού. Παίξαμε πολλούς γύρους, ώσπου τελικά έμειναν οι νικητές όλων των γύρων. 

Μετά από πολλή αγωνία και ανατροπές βγήκαν οι τρεις καλύτεροι των φετινών διαγωνισμών της προπαίδειας. Όλοι χαρήκαμε για όλους!

Μεγαλύτερη χαρά ήταν η χαρά της συμμετοχής. Η δυνατότητα που μας έδινε το παιχνίδι να ¨πεταγόμαστε¨, να κινούμαστε και παράλληλα να διαγωνιζόμαστε προσέδινε μια ιδιαίτερη ευχάριστη διαδικασία να εξασκηθούμε στην προπαίδεια.
Για αυτό αποφασίσαμε να μοιραστούμε αυτή μας την εμπειρία με όλους εσάς.
Δοκιμάστε να παίξετε κι εσείς αυτό το παιχνίδι , σας το προτείνουμε ανεπιφύλαχτα.


Τα παιδιά των Γ1 και Γ3 τάξεων.

Αφήστε σχόλιο