Τα σχολεία μας (11ο & 21ο Δ.Σ. Ευόσμου) υπάγονται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Βρίσκονται στο ανατολικό άκρο του Δήμου Ευόσμου, στον συνοικισμό της Κάτω Ηλιούπολης. Η αρχική τους ονομασία – 1972 – ήταν 5ο Δημ. Σχολείο Σταυρούπολης και στεγαζόταν σε διαμερίσματα και καταστήματα της περιοχής.

Μετά τους σεισμούς της Θεσσαλονίκης, το 1978, κατασκευάστηκε ένα λυόμενο κτίριο που στέγασε το πρώτο σχολείο. Αυτή την εποχή μετονομάζεται σε 11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες λειτούργησε έως το 1999.

Το 1999 αποπερατώθηκε το νέο σύγχρονο τριώροφο διδακτήριο, δίνοντας έτσι τέλος στις μακροχρόνιες προσπάθειες γονέων, εκπαιδευτικών και τοπικών αρχόντων για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης των παιδιών της περιοχής.

Από τη σχολική χρονιά 2005-2006 το 11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης του μαθητικού δυναμικού, χωρίζεται σε δύο σχολεία. Έτσι απ’ τη χρονιά αυτή το σχολείο λειτουργεί ως 12/θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο, ενώ παράλληλα ιδρύεται το 21ο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Τα δύο σχολεία συστεγάζονται.

Τη σχολική χρονιά 2011-12 παραδίδεται στο σχολείο και νέο πρόσθετο κτίριο για τις ανάγκες του Ολοήμερου Σχολείου, το οποίο διαθέτει 5 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα υπολογιστών, κουζίνα, τραπεζαρία και κλειστό Γυμναστήριο με όλες τις απαραίτητες κτηριακές υποδομές.

Το 11ο και 21ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου έχουν περίπου 420 μαθητές και μαθήτριες και 40 άτομα εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το έργο των σχολείων μας είναι συνεχές και συνεπές όλα αυτά τα χρόνια, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας που θα επισκεφθεί τους δικτυακούς μας τόπους: http://11dim-evosm.thess.sch.gr/ και

https://21dim-evosm.thess.sch.gr/.

Εδώ και τρία χρόνια δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και στην πολιτισμική αναβάθμιση των μαθητών/τριών μας που έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορους πολιτιστικούς ομίλους: Χορωδία σχολείων, Λέσχη Ανάγνωσης, Λέσχη Κινηματογράφου, Θεατρικό Εργαστήριο, Μαθήματα Σκάκι. Τα σχολεία μας αποτελούν μια ανοιχτή κοινότητα μάθησης που συνεχώς εξελίσσεται και αναπροσαρμόζεται μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό και πολιτισμικό συγκείμενο.