Στα σχολεία μας (11ο & 21ο Δ.Σ. Ευόσμου) η προώθηση της φιλαναγνωσίας αποτελεί ένα από τους πάγιους και βασικούς στόχους που επιχειρούμε όλοι/ες μαζί ως σχολική κοινότητα να προωθήσουμε. Θέλουμε οι μαθητές/-τριες μας να έχουν πρόσβαση στο βιβλίο με κάθε πρόσφορο τρόπο, γι΄ αυτό λίγους μήνες μετά τη λειτουργία της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στο παλιό κτήριο δημιουργήθηκε η αντίστοιχη βιβλιοθήκη και στο νέο κτήριο, όπου στεγάζονται τα τμήματα της Α΄ τάξης.

Ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτικό του 11ου Δ.Σ. Παρθενόπη Νασούφη και την Γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων Φλωρομοσχοπούλου Κονδυλένια για την αισθητική και υλικοτεχνική επιμέλεια του Βιβλιόδεντρου. 

 

Μια νέα δράση για τους μικρούς μας αναγνώστες. Δημιουργήσαμε σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας στο κεντρικό διάδρομο του ισογείου στο παλιό κτήριο μια ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.  Την ιδέα αγκάλιασαν σύντομα εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια όμορφη αισθητικά γωνιά ανταλλαγής βιβλίων, ιδεών, εικόνων ανάμεσα στα μέλη της σχολικής μας κοινότητας.

Ευχαριστούμε θερμά την Εικαστικό Φωτεινή Διβάνογλου, την Κονδυλένια Φλωρομοσχοπούλου  – μητέρα/μέλος του Συλλόγου, τη Μαρία Βλάχου -μητέρα/μέλος του Συλλόγου, την εκπαιδευτικό ΠΕ70 Ξουβερούδη Άννα, τη δημοσιογράφο του ΑΜΠΕ Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου για τη συμβολή τους στη δημιουργία – διακόσμησή της και την προώθηση της δράσης μας στην ευρύτερη κοινότητα. 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 21ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ 

Ευάγγελος Μαντζανίδης