Εν όψει των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων  στο Παρίσι, το τμήμα Γαλλικών της Ε΄ τάξης του σχολείου μας είχε τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχει στην Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα. 

18.000 μαθητές-τριες από σχολεία όλης της Ελλάδας αλλά και από την Ακαδημία του Παρισιού συμμετείχαν σε αυτή τη δράση που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας.

Οι μαθητές-τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσω τηλεδιάσκεψης τον Έλληνα Παραολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή της κολύμβησης Γιάννη  Κωστάκη.

Σπουδαίος αθλητής που έχει κερδίσει 21 χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, σε παγκόσμια και σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. 

Του έθεσαν απευθείας ερωτήσεις σχετικά με τον αθλητισμό, τις εμπειρίες, τις επιτυχίες αλλά και τις απογοητεύσεις του. Η δική μας ερώτηση,  που δε δίστασε να την κάνει σε ελληνικά αλλά και σε άψογα γαλλικά, ένας μαθητής του τμήματος γαλλικών, ήταν η εξής: «Από πού αντλείτε δύναμη για να συνεχίσετε;» Μας απάντησε ότι αγαπάει πάρα πολύ την κολύμβηση  και γι αυτό έχει την ψυχική δύναμη να προσπαθεί και να συνεχίζει τον αγώνα του. Παρότρυνε και τους μαθητές να κάνουν το ίδιο.  Μέσα από τη συνομιλία μάς απέδειξε περίτρανα ότι εκτός από σπουδαίος αθλητής είναι και σπουδαίος άνθρωπος. 

Επιπλέον ενημερωθήκαμε για τη διεξαγωγή των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024, για την πρωτότυπη τελετή έναρξης που θα λάβει χώρα στο Σηκουάνα, τον ποταμό που διασχίζει το Παρίσι, καθώς και για τα 4 νέα ολυμπιακά αθλήματα. 

Rendez-vous (ραντεβού) λοιπόν το καλοκαίρι στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες! 

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ: ΒΑΒΟΥΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΠΕ05)

 

Αφήστε σχόλιο