Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε στα σχολεία μας την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου ένα σπουδαίο, παλαίμαχο αθλητή των Παραολυμπιακών Αγώνων με πολλές διακρίσεις τον κ. Συμεών Παλτσανιτίδη. Μαζί με την Υπεύθυνη Προσφύγων της Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, κ. Αναστασία Τομπάζη παρουσίασαν στα παιδιά των τριών μεγαλύτερων τάξεων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΑΞΙΕΣ ΖΩΗΣ”.   

Ο κ. Παλτσανιτίδης μίλησε στα παιδιά με απλό και ζωντανό λόγο προσπαθώντας να τους/τις εξηγήσει πώς κατάφερε στη ζωή του να διακριθεί στον αθλητισμό. Μέσα από την πλούσια εμπειρία του τόνισε την αξία της αυτοεκτίμησης, του σεβασμού, της πίστης στο Θεό και της εμπιστοσύνης στον εαυτό μας. Με γλαφυρό τρόπο και πολλά παραδείγματα παρουσίασε την αθλητική του πορεία που έφτασε σε υψηλές διακρίσεις σε επίπεδο Παραολυμπιακών Αγώνων ή άλλων διεθνών διοργανώσεων. Υπήρξε αθλητής του στίβου, της καλαθόσφαιρας (μπάσκετ) και μαραθωνοδρόμος. Αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα μίμησης για τους/τις μικρούς/μικρές μαθητές/τριες και απόδειξη πως όταν ο άνθρωπος διαθέτει πίστη, υψηλές αξίες και ιδανικά καμιά αναπηρία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην πορεία του. 

Στη συνέχεια η κ. Τομπάζη με ένα διασκεδαστικό παιχνίδι συμπλήρωσε την αρχική παρουσίαση αναδεικνύοντας όλες τις αξίες ζωής που μπορούν να κατευθύνουν τη ζωή μας, όπως το σεβασμό, τη φιλία, την αγάπη, την ενσυναίσθηση, την αλληλεγγύη, κ.ά. 

Από τη Διεύθυνση των σχολείων

 

 

Αφήστε σχόλιο