Σήμερα ολοκληρώθηκε άλλη μια αισθητική παρέμβαση στις πόρτες των αιθουσών του παλιού κτηρίου του σχολικού μας συγκροτήματος.

Διακοσμήσαμε το πάνω μέρος από την εξωτερική πλευρά τους με εξώφυλλα γνωστών λογοτεχνικών βιβλίων από την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία. Σκοπός μας από τη μια να ομορφύνουμε τον εσωτερικό χώρο των σχολείων μας κι από την άλλη να δώσουμε ακόμη ένα ερέθισμα στους/στις μαθητές/τριες μας για να γνωρίσουν κάποια λογοτεχνικά βιβλία. Βιβλία που μπορούν να βρουν παντού: στη δανειστική μας βιβλιοθήκη, στις ανταλλακτικές μας βιβλιοθήκες, στη ψηφιακή μας βιβλιοθήκη.

Η φιλαναγνωσία αποτελεί βασική μας επιδίωξη και χρησιμοποιούμε κάθε πρόσφορο μέσο για να δημιουργήσουμε μελλοντικούς αναγνώστες, έστω κι αν μια μέρα θυμηθούν ότι ίσως κάπου είχαν δει τις εικόνες που βάλαμε στις αίθουσες. 

Διαφορετικοί ήρωες, διαφορετική θεματολογία, αλλά σε όλα τα βιβλία ένα κοινό στοιχείο: ΤΟ ΠΑΙΔΙ. Το παιδί που μετράει τ΄ άστρα, το παιδί από το πουθενά, ένα παιδί που το έλεγαν Σοφία, ένα παιδί που βρέθηκε με μια καφέ βαλίτσα στο χέρι, ένα παιδί που κρατούσε στον πόλεμο ένα ημερολόγιο, ένα παιδί…

Από τη διεύθυνση των σχολείων 

Αφήστε σχόλιο