Η 9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα «Άθληση κάθε μέρα, Υγεία για μια ζωή» στα σχολεία μας υλοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022. Η αυλή γέμισε από πολύχρωμες φόρμες και χαμόγελα, σε κάθε γωνιά συναντούσες εκπαιδευτικούς με ομάδες παιδιών να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και οι γυμναστές έτρεχαν παντού για να συντονίσουν την όλη διαδικασία. Το γενικό συντονισμό είχε ο Διευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, κ. Πέτσος Κυριάκος, ο οποίος από την ώρα της πρωινής προσευχής έδωσε μια ιδέα για το τι θα ακολουθούσε.

Οι μαθητές/-τριες με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών περνούσαν κυκλικά από διαφορετικούς σταθμούς άθλησης που είχαν στηθεί στην αυλή, στο κλειστό γυμναστήριο, στην αίθουσα εκδηλώσεων, στο διάδρομο του νέου κτιρίου, στις αίθουσές τους. Εκεί εκτελούσαν διάφορες αθλητικές ασκήσεις, έπαιζαν  αθλητικά παιχνίδια, έβλεπαν βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο, έκαναν εικαστικές δημιουργίες ή λικνίζονταν στους ρυθμούς έντονων μουσικών κομματιών! Η ποικιλία των δραστηριοτήτων έδινε την ευκαιρία να κινητοποιηθούν πλήρως όλες οι αισθήσεις τους και κυρίως να ενεργοποιηθεί το σώμα τους. Παράλληλα υπήρχε και η θεωρητική υποστήριξη για να επιβεβαιώσει την αξία όλων των δρώμενων για την καθημερινή ζωή τους.

Την επόμενη μέρα τα παιδιά όταν ρωτήθηκαν πόσο χάρηκαν την Ημέρα Αθλητισμού σε μια κλίμακα από το 1-10, δήλωσαν 1000! Τα παιδιά με τη διαίσθηση που διαθέτουν και με αναπτυγμένο το αίσθημα της αλήθειας, φαίνεται πως πέρασαν μια υπέροχη μέρα. Μακριά από άγχος, βαρεμάρα ή ένταση που τους προκαλούν πολλές φορές τα γνωστικά αντικείμενα και η διδασκαλία τους. Ο εορτασμός αυτός ήταν μια ευχάριστη νότα άσκησης και ενεργοποίησης που μπορεί για κάποιους από εμάς, τους εκπαιδευτικούς, να φαντάζει εν μέρει τυπικός, αλλά για τα μικρά παιδιά είναι απαραίτητος και αναζωογονητικός.

  

Αφήστε σχόλιο