Καραντίνα

Μόλις γυρίσαμε από τις διακοπές μας στη Μάλτα. Ανοίξαμε την τηλεόραση κατακουρασμένοι και ακούσαμε ότι η Ελλάδα μπαίνει σε καραντίνα λόγω κορονοϊού. Δεν ήξερα τι ήταν η καραντίνα. Έψαξα στο λεξικό μου και είδα ότι καραντίνα είναι η περίοδος κατά την οποία απαγορεύεται η ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων και εμπορευμάτων σε μια χώρα, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση μιας ασθένειας.

Συγκλονίστηκα!! Δεν ήξερα τι να κάνω. Προσπαθούσα να ανοίξω τον υπολογιστή μου αλλά δεν μπορούσα. Τότε κατάλαβα ότι είχε χαλάσει. Έπρεπε να βρω κάτι πιο δημιουργικό να κάνω. Δεν ήξερα πότε θα τελείωνε η καραντίνα και τα μαγαζιά ήταν κλειστά.

Μιας και δεν είχα πολλές επιλογές έψαξα στο δωμάτιό μου και βρήκα τα παλιά μου lego. Όταν ήμουν πιο μικρός καθόμουν και έπαιζα μαζί τους για ώρες, διαλύοντας και ξαναφτιάχνοντας ό,τι βάλει ο νους μου. Μου είχαν λείψει αρκετά και να μια καλή ευκαιρία!

Παρ΄ όλα αυτά μπούχτισα με την καραντίνα. Έχει περάσει ένας μήνας και δεν έχω βγει καθόλου έξω. Θα ήθελα να τελειώσει πλέον αυτή η περίοδος. Μου έλειψε ακόμα και το σχολείο, οι φίλοι μου, οι βόλτες έξω, η ελευθερία μου.


Σάκης Στεργιούδης, 6/12/2020, ΣΤ2

Αφήστε σχόλιο