Στα σχολεία μας υλοποιήθηκε στις 5 & 6 Νοεμβρίου το θεατροπαιδαγωγικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στη Γη της Ελευθερίας», που βασίζεται στα ιστορικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Μέσα από τις τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος και με αφορμή τα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής επανάστασης του 1821 και της επακόλουθης απελευθέρωσης, τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των ηθοποιών – εμψυχωτών ανέλαβαν ρόλους, κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις, συμμετείχαν ενεργά στην εξέλιξη της δράσης και προσέγγισαν «δύσκολα» θέματα μέσα από την ασφάλεια και την απόσταση που παρέχει το φανταστικό δραματικό πλαίσιο.

Ευχαριστούμε θερμά το Κ.Θ.Β.Ε. και τη θεατρική ομάδα του που έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης να βιώσουν μια όμορφη εμπειρία, να δράσουν ως μέλη μιας θεατρικής ομάδας, να νιώσουν τη χαρά της έκφρασης και να σκεφτούν γύρω από το θέμα της αποδοχής του Άλλου, του διαφορετικού που συχνά μας φοβίσει ή μας προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα που είναι δύσκολο να τα διαχειριστούμε.

Από τη Δ/νση των σχολείων

Οι μαθητές του Ε΄2 έγραψαν για το πρόγραμμα που παρακολούθησαν:

Θεωρώ ότι το θεατρικό μας έδωσε ένα πολύ ωραίο μήνυμα για τη φιλία. Επίσης νομίζω ότι θέλουν να μας δείξουν πως πρέπει να προσφέρουμε βοήθεια σε κάποιους που την χρειάζονται περισσότερο από εμάς.

Άρτεμις Μοσχοβίδου

Εγώ νομίζω ότι το θεατρικό ήταν πολύ ωραίο. Μας έμαθε ότι πρέπει να δεχόμαστε όλους τους ανθρώπους , είτε μιλούνε διαιρετική γλώσσα είτε είναι από διαφορετική χώρα είτε κι αν δεν έχουν πολλά χρήματα, γιατί είναι κι αυτοί άνθρωποι με τις ίδιες ανάγκες και θελήσεις όπως όλοι μας. Θέλουν κι αυτοί να τους αποδεχόμαστε όπως εμείς θέλουμε κι οι άλλοι να μας δεχτούνε.

Ο σκύλος ήθελε να πάει στους λύκους για ασφάλεια. Παρόμοια άνθρωποι έρχονται στη χώρα μας για ασφάλεια. Στο τέλος οι περισσότεροι λύκοι είπαν ότι τους δέχονται. Το θεατρικό κατά την άποψη μου ήταν τέλειο.

Απόστολος Καρακωνσταντής

Η γνώμη μου είναι ότι το θεατρικό ήταν φανταστικό , γιατί οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει κάτι διαφορετικό πρέπει να τον αποδεχόμαστε , γιατί έχει τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα με μας. Γιατί εμάς θα μας άρεζε να μην μας αποδεχόντουσαν;

Δίνοντας στου άλλους το καλό θα πάμε μπροστά , ενώ εκπέμποντας τη δύναμη του κακού στους άλλους δεν θα πετύχουμε τίποτα.

Μόρφης Βασιλειάδης

 

 

Αφήστε σχόλιο