Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, στις 19:00 στο χώρο της βιβλιοθήκης των σχολείων η ημερίδα με τίτλο: “Δημιουργική γραφή. Η λογοτεχνία ως καλλιτεχνικό μάθημα” με ομιλητή τον κ. Χλωπτσιούδη Δήμο (ΜΑ Δημιουργικής Γραφής, κριτικός λογοτεχνίας).

Μέσα από μία περιεκτική και ουσιαστική παρουσίαση ο ομιλητής παρουσίασε στο ακροατήριο τις βασικές αρχές της ΔΓ και τους τρόπους που αυτή μπορεί να αποτελέσει το αντικείμενο γλωσσικής επεξεργασίας σε ένα εργαστήριο. Επικεντρώθηκε εύστοχα στο πως μπορούμε (εκπαιδευτικοί και γονείς) να υλοποιήσουμε δραστηριότητες ΔΓ και έδωσε πολλά παραδείγματα για να κατανοήσουν οι παρευρισκόμενοι τον τρόπο λειτουργίας ενός εργαστηρίου ΔΓ.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση όπου απαντήθηκαν ερωτήσεις, απορίες σχετικά με τη ΔΓ, τη λογοτεχνία και την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά. Ήταν ένα ευχάριστο, δημιουργικό, εποικοδομητικό απόγευμα που μέλη της σχολικής μας κοινότητας επικοινώνησαν, συζήτησαν και αντάλλαξαν γνώσεις, απόψεις, εντυπώσεις γύρω από τη ΔΓ που αποτελεί μια σύγχρονη εκπαιδευτική μέθοδο που φιλοδοξεί να αποδώσει και να μεταδώσει ορθά τον πρωτεύοντα ρόλο της έκφρασης, της γραφής και του λόγου στους/στις μαθητές/τριες.

Ευχαριστούμε τον ομιλητή, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς (και το Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων για τον όμορφο μπουφέ) που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Από τη Δ/νση των σχολείων

Αφήστε σχόλιο