Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές/τριες της Ε΄και της ΣΤ΄τάξης με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς των τάξεων, κ. Πάγκα Αγλαΐα και τον κ. Δαλακούρα Θεόδωρο αντίστοιχα μαζί με τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Μαντζανίδη Ευάγγελο, επισκέφτηκαν το Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Εκεί μας υποδέχτηκε η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Τοκατλίδου Ουρανία, η οποία αφού μας καλωσόρισε, μας μίλησε επιγραμματικά για την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του Ειδικού Γυμνασίου. Στη συνέχεια, ξεναγηθήκαμε από μέλη του προσωπικού στο κτήριο και οδηγηθήκαμε στο μικρό, αλλά τόσο “ζεστό” αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος για να παρακολουθήσουμε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που είχαν με τόσο μεράκι ετοιμάσει οι μαθητές/τριες με τους/τις εκπαιδευτικούς τους.

Ήταν μια υπέροχη εκδήλωση που είχε ως κεντρικό της άξονα τα πανανθρώπινα μηνύματα της ΦΙΛΙΑΣ, της ΑΓΑΠΗΣ, του ΓΕΛΙΟΥ, του ΕΡΩΤΑ, της ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ, της ΣΤΟΡΓΗΣ, της ΑΦΟΣΙΩΣΗΣ, της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, της ΧΑΡΑΣ, της ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ. Τα παιδιά με τις ειδικές τους ικανότητες μας υπενθύμισαν ποιο πρέπει να είναι το αληθινό μήνυμα των γιορτών και μας έδειξαν πως η ενανθρώπιση του Κυρίου έχει πάντα και κυρίως ως κέντρο τον άνθρωπο και την προσφορά αγάπης προς όλους/ες.

Τέλος, μας χάρισαν μικρά αναμνηστικά δωράκια, ενισχύσαμε το χριστουγεννιάτικο παζάρι των παιδιών, κεραστήκαμε με γλυκίσματα και ποτά και αποχωρήσαμε με όμορφες, συγκινητικές εικόνες-αναμνήσεις στην ψυχή και στον νου μας.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τη διεύθυνση και το προσωπικό του Ειδικού Γυμνασίου για τη φιλόξενη και γεμάτη νόημα υποδοχή που μας επιφύλαξαν.

 

Μία άποψη για το “Επίσκεψη στο Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης”

  1. Nicely done and written mmy friend.
    I started writing a blog just recently and rwalised that lot of people imply rehash
    old content but addd very littlee of value. It’s fantastic to read an enlightening post of some genuine value to myself and your other followers.

    It is actuallly going down onn thee list of factors I need to emulate
    as a new blogger. Visiutor engwgement and content quality are king.

    Some great ideas; you’ve defionitely made it on my list of sites to watch!

    Keep up the good work!
    Congratulations,
    Charmian

Αφήστε σχόλιο