Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τον προβληματισμό και την ανησυχία σας σχετικά με την ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία μας. Είναι καλό να γνωρίζετε ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα διαχείρισης του ΕΟΔΥ σε ανάλογες περιπτώσεις.

Μόλις ενημερωθούμε από τον γονέα-κηδεμόνα για κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα ή στενή επαφή με κρούσμα του παιδιού, ενημερώνουμε τον Υπεύθυνο Covid της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης αξιολογεί το περιστατικό και αποφασίζει ο Δ/ντής της Δ/νσης αν το τμήμα ή η τάξη πρέπει να κλείσει ή όχι. Επίσης, άμεσα ενημερώνουμε και την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για να κάνει απολύμανση του χώρου. Σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας αποστέλλουμε γραπτό μήνυμα μέσω του my school προς ενημέρωσή των γονέων του τμήματος ή της τάξης.

Κύριο μέλημά μας πάντα είναι η ασφάλεια όλων (μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών, υπόλοιπου προσωπικού). Να είστε σίγουροι/ες ότι και σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες μοχθούμε καθημερινά για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

Από τις Δ/νσεις των σχολείων

2 Απόψεις για το “Διαδικασία ενημέρωσης γονέων σε θέματα covid-19”

  1. Ειρήνη

    Ο διευθυντής θα αποφασίσει αν θα παραμείνουν εκτεθειμένα τα παιδιά σε κάθε ταξη και στις τουαλέτες;

    1. admin

      Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το νόμο, έχει αυτή την αρμοδιότητα.

Αφήστε σχόλιο