Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στα σχολεία μας εκδήλωση με θέμα : “ΠΡΟΕΦΗΒΕΙΑ & ΓΟΝΕΪΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ” με κεντρικό ομιλητή τον ψυχολόγο κ. Κανάκη Αθανάσιο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε μια γενική επισκόπηση του θέματος, που από την αντίδραση του κοινού φάνηκε πως παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παρουσιάστηκαν εμπεριστατωμένα και με πολλά, εύστοχα παραδείγματα από τον ομιλητή οι βασικοί βιολογικοί, γνωστικοί και κοινωνικοί παράγοντες που επηρεάζουν την αναπτυξιακή πορεία του παιδιού από τη νηπιακή έως την εφηβική ηλικία. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν γονείς και εκπαιδευτικοί, ώστε να οικοδομήσουν μία σωστή σχέση επικοινωνίας με τα παιδιά, καθώς αυτά διέρχονται τα κρίσιμα “περάσματα” προς την ενηλικίωσή τους. Αναφέρθηκαν συνηθισμένα “λάθη” στη διαχείριση των βιολογικών και ψυχολογικών αλλαγών που παρουσιάζουν τα παιδιά στην προεφηβεία που συχνά μπορεί να αποβούν μοιραία στην εξέλιξή τους, αλλά και στην καθημερινή τους ζωή.

Ο κ. Κανάκης απάντησε σε πολλά ερωτήματα των παρευρισκομένων και μας βοήθησε αρκετά να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα του θέματος, αλλά και την αναγκαιότητα αποδοχής των συναισθημάτων των παιδιών.

Μπορείτε να ακούσετε όλη την παρουσίαση του ψυχολόγου εδώ

 

Αφήστε σχόλιο