Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2019

Προεφηβεία και γονεϊκή διαχείριση

Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στα σχολεία μας εκδήλωση με θέμα : “ΠΡΟΕΦΗΒΕΙΑ & ΓΟΝΕΪΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ” με κεντρικό ομιλητή τον ψυχολόγο κ. Κανάκη Αθανάσιο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε μια γενική επισκόπηση του θέματος, που από την αντίδραση του κοινού φάνηκε πως παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παρουσιάστηκαν εμπεριστατωμένα και με πολλά, εύστοχα παραδείγματα από τον ομιλητή οι βασικοί βιολογικοί, γνωστικοί και κοινωνικοί παράγοντες που επηρεάζουν την αναπτυξιακή πορεία του παιδιού από τη νηπιακή έως την εφηβική ηλικία. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν γονείς και εκπαιδευτικοί, ώστε να οικοδομήσουν μία σωστή σχέση επικοινωνίας με τα παιδιά, καθώς αυτά διέρχονται τα κρίσιμα “περάσματα” προς την ενηλικίωσή τους. Αναφέρθηκαν συνηθισμένα “λάθη” στη διαχείριση των βιολογικών και ψυχολογικών αλλαγών που παρουσιάζουν τα παιδιά στην προεφηβεία που συχνά μπορεί να αποβούν μοιραία στην εξέλιξή τους, αλλά και στην καθημερινή τους ζωή.

Ο κ. Κανάκης απάντησε σε πολλά ερωτήματα των παρευρισκομένων και μας βοήθησε αρκετά να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα του θέματος, αλλά και την αναγκαιότητα αποδοχής των συναισθημάτων των παιδιών.

Μπορείτε να ακούσετε όλη την παρουσίαση του ψυχολόγου εδώ

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΦΗΒΕΙΑ

O Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων του

11ου & 21ου  Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

σας προσκαλούν

στην εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα:

«ΠΡΟΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΪΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ»

 

που θα γίνει τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στις 19:00

στην αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων

Ομιλητής: κ. Κανάκης Αθανάσιος – Ψυχολόγος

Θα ακολουθήσει συζήτηση και θα απαντηθούν ερωτήσεις του κοινού σχετικά με το θέμα

ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

Oι μαθητές/τριες της έκτης τάξης, με αφορμή την επίσκεψη που κάναμε στο Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης πριν τα Χριστούγεννα, έγραψαν τις σκέψεις τους, ζωγράφισαν και σχολίασαν τη διαφορετικότητα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τα σχολεία μας για ακόμη μια φορά επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βουλής των Ελλήνων στην Αθήνα. Οι μαθητές/τριες της έκτης μαζί με τους γονείς τους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στη Βουλή των Ελλήνων, να ακούσουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία του κτηρίου, την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και την επαναστατική δράση του Ρήγα Βελεστινλή. Επίσης έμαθαν βασικά στοιχεία λειτουργίας του ελληνικού κοινοβουλευτικού μας συστήματος και είδαν από κοντά το χώρο συνεδρίασης της Ολομέλειας.

Παράλληλα σε αυτή την τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή (1-3/2-2019) πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα : “Το κυνήγι του μαύρου θησαυρού”, με θέμα την ιστορία του φωταερίου στην πόλη της Αθήνας, γνώρισαν στοιχεία της αρχαίας ελληνικής ιστορίας μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου της Αθήνας και τους χώρους στον ιστορικό βράχο της Ακρόπολης. Η όμορφη αυτή εμπειρία έκλεισε με την επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη

Από το ΥΠ.Π.Ε.Θ εκδόθηκε  εγκύκλιος με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, σύμφωνα με την οποία συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:

1.Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

2.Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

 Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

 Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

 Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.

 Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

 Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

Από τη Διεύθυνση των σχολείων

Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό


Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, η Α’ τάξη καλωσόρισε στις αίθουσες του σχολείου μας τους μαθητές του 14ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές μας έδειξαν και εξήγησαν μερικά από τα σήματα της τροχαίας στα μικρότερα παιδιά.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, με σκοπό να διαμορφώσουν τα παιδιά θετική άποψη για το δημοτικό σχολείο και κυρίως να αισθανθούν έτοιμα να ενσωματωθούν στο περιβάλλον και τις διαδικασίες μάθησης του δημοτικού σχολείου.

Αλλαγή ώρας στο θεατρικό εργαστήριο

11ο  & 21ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  16:30-18:00

 

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΣΚΑΚΙ

16:00-17:30

 

ΛΕΣΧΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

  16:10-17:10

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

  16:30-18:00

 

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

     
• Η Λέσχη ανάγνωσης θα λειτουργεί 1 ή 2 φορές το μήνα, ώστε να έχουν χρόνο οι μαθητές/τριες να διαβάζουν τα επιλεγμένα βιβλία.

 

• Η διάρκεια της Λέσχης κινηματογράφου θα εξαρτάται από τη διάρκεια της ταινίας που θα προβάλλεται κάθε φορά. Επίσης, θα γίνεται εναλλάξ κάθε Τετάρτη: 1η) Α΄-Β΄-Γ΄ τάξη     2η) Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ τάξη.

Από τη Διεύθυνση των σχολείων

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σύμφωνα με την 217785/Δ1/18-12-2018 Υ.Α.(νέα)

(ΦΕΚ 6014/τ.Β΄/31-12-2018 και ΦΕΚ 56/τ.Β΄/21-01-2019)

 

ΜΗΝΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 9-10 23-24
ΜΑΡΤΙΟΣ 9-10 23-24
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 6-7 13-14
ΜΑΪΟΣ 11-12 25-26
ΙΟΥΝΙΟΣ 1-2 8-9

 

 

 

 

Ο  Σύλλογος Διδασκόντων

του 11ου & 21ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ